Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΛΩΝ

“Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών & Πολιτικών Επιστημόνων, Παρασκευή 10-9-2010 στην Αθήνα”

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την προώθηση των Κοινωνικών Επιστημών και την υποστήριξη των μελών της, η Πανελλήνια Ένωση Νομικών & Πολιτικών Επιστημόνων δια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της, σας προσκαλεί σε οριστική Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10-9-2010, και ώρα 16.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων, Πανόρμου 59 (5’ από τη στάση Μετρό “Πανόρμου” προς τη Λ. Αλεξάνδρας) –εξ’ αναβολής της Γεν. Συνέλευσης της 29ης -6-2010 λόγω της Πανεργατικής Απεργίας.

Η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική λόγω της κρίσιμης συγκυρίας των επικείμενων αλλαγών στη Δ/θμια Εκπαίδευση και των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση & τη Νομοθεσία.

Σκοπός της είναι να συζητήσουμε για επαγγελματικά και επιστημονικά ζητήματα που μας απασχολούν, να γνωρίσουμε τα νέα μέλη και να σας ενημερώσουμε για το επικείμενο Συμπόσιο του Νοεμβρίου, τους στόχους της ΠΕΝΠΕ για την τρέχουσα διετία (2010-‘11) και τους άξονες ενεργειών, για τις οποίες περιμένουμε τις προτάσεις σας στο penpe13@yahoo.gr από σήμερα έως και τις 4-9-2010 σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:
1/ τη βελτίωση των μαθημάτων Γενικής Πολιτικής Παιδείας, ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΔΙΚΑΙΟ (Β΄ ΓΕΛ) και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ’ Γυμνασίου) ως προς :
- τις αναγκαίες για την προετοιμασία του Νέου Πολίτη προσθήκες Ύλης (γνώσεις & έννοιες)
- την ένταξη ασκήσεων εμπέδωσης της ύλης και ανάπτυξης συναφών δεξιοτήτων, λ.χ. διαλεκτικής-επιχειρηματολογίας (debating), παιχνιδιών ρόλων (Role-playing) κ.ά.
- την ανάπτυξη κριτικής (πολιτικής) σκέψης
- την καλλιέργεια των Δημοκρατικών αρχών, αξιών, συμπεριφορών, στάσεων ζωής,
- τις βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας τους,

2/ τις επιμορφωτικές ανάγκες των συναδέλφων –εκπαιδευτικών και μη,
3/ την κατάσταση και τις προοπτικές της Μέσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,
4/ τη συμβολή της Πολιτειακής Παιδείας στην ένταξη-ενσωμάτωση των μεταναστών (ανηλίκων & ενηλίκων) στην κοινωνία μας και την αποδοχή τους από τους Έλληνες,
5/ την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συναδέλφων στο Εκπαιδευτικό μας Σύστημα (Τυπική & Μη Εκπαίδευση), στη Δημόσια Διοίκηση και, ευρύτερα, στην αγορά εργασίας.

Επίκεντρο θα είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ για τον ΠΟΛΙΤΗ (Πολιτειακή Παιδεία/Αγωγή Πολίτη) στη Μέση & τη Δια Βίου Εκπαίδευση και ο δυναμικός της ρόλος στην υπέρβαση της πολυδιάστατης κρίσης.

Έχουν προσκληθεί και οι συνάδελφοι Σχολικοί Σύμβουλοι, ο αρμόδιος Σύμβουλος του Π.Ι., καθώς και συνάδελφοι από τους χώρους της Πολιτικής, των ΑΕΙ και των ΜΜΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Η Πρόεδρος: Αρετή-Ελένη Κεραμάρη
Ο Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Παρασκευάς